Catharina van Ameijde Messchendorp 1956 Kunstschilderes, tekenares
en aquarelliste.

 

Catharina is een in Rotterdam geboren schippersdochter die haar middelbare school in Dordrecht en Maasbracht doorloopt, van kinds af aan ontwikkelt zij een passie voor tekenen en schilderen.

 

 

Na een periode van een twintigtal jaren waarin haar passie door “het leven” naar de achtergrond wordt verdrongen besluit ze, aangemoedigd door haar echtgenoot deze in 2010  nieuw leven in te blazen, in de drie daarop volgende jaren breidt ze haar kennis uit door het volgen van cursussen  in compositie en perspectief, bekwaamt zich in aquarelleren en treedt in 2013 voor het eerst met haar werk naar buiten. 
Catharina is sinds 2012 lid van de Befaamde Belgische Kunstgroep Global Art te Tongeren België.

Haar vele reizen en de foto’s die ze daarvan meebracht vormen een inspiratiebron voor haar werken. Maar ook Hollandse luchten, zeegezichten en landschappen in olieverf zijn typerend voor haar werk. Ook kleurrijke bloemen worden met acrylverf op het doek tot leven gebracht. Door acrylverf met andere materialen te combineren komt zij tot zeer verrassende resultaten. Haar werk is figuratief/ realistisch.

Catharina werkt vanuit haar eigen inspiratie maar neemt ook opdrachten aan. Dat wil zeggen dat zij, uitgaande van een afbeelding of wens in overleg met de opdrachtgever, tot een afspraak komt wat betreft de mogelijkheden, tegebruiken materialen en een eerste kostenraming. 

Voor een leuke schilder en/ of tekencursus met veel persoonlijke aandacht bent u bij Catharina aan het juiste adres.! Zij leert u omgaan met diverse verfsoorten en technieken, alsook het indelen van een schilderij (compositie). Ook begeleidt zij u met het kiezen van technieken en onderwerpen, naast een cursus heeft ze
ook een mooie ééndaagse workshop ontwikkelt.!!

Kijk voor verdere informatie onder de rubriek “Cursus” of "Workshop"

Schroom niet om contact met haar op te nemen voor meer informatie en/ of een atelier/ galerie bezoek. 

Kruchterstraat 55  6051CB Maasbracht 
Contact via het Contactformulier.
Of 
(10:00 - 21:00) .:  0610746635 of 
Tel.: 0475-465066
Per m@il
catharina.van.ameijde@gmail.com