Chalutier St.Antoine de Padoue

Chalutier St.Antoine de Padoue

60 x 80 cm, © 2013, prijs op aanvraag
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Mixed Media | Op doek
Getoond op Het leven is Zeilen.! Ook met tegenwind kun je vooruit gaan.!

Chalutier St.Antoine de Padoue

 

De in op 26 april 1970 in Etaples sur Mer te water gelaten Trawler met zijn opmerkelijke lijn van de romp is het werk van scheepstimmerlieden van de Etaplese scheepswerven "Alphonse Calloin" volgens de bouwtekening van de trawler "Albatros", ontworpen door de Crotelloise scheepswerf “Besnard” die vandaag de dag verdwenen is. 

De Uitrusting is afgestemd naar gelang vissoorten waarop gevist werd, trawlervisserij op platvis (tong, schar, tarbot, rog .... enz.), garnalen en schelpdieren, sleepnet voor rondvis (kabeljauw, makreel, haring , brasem, ..... etc..) en korvisserij  voor de sint-jakobsschelpen. Het schip doorstond vele stormen maar zonk twee keer in de Baie de Somme.

Ontmanteld in 1995 omdat ’t niet meer voldeed aan de behoeften van de moderne visserij, maar dankzij de tussenkomst van een aantal gepassioneerde lui die de historie een warm hart toedragen werd besloten om de “St. Antoine de Padoue” te behouden voor zijn thuishaven “Le Crotoy” en de vissersboot te herstellen met de hulp van de Gemeente, de Reddingsbrigade en de vereniging Heritage Crotellois samen met de inbreng van de vereniging Vimeu.